Bakgereedschap
- Bakplaten
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- 3 ronde bakvormen van ø 18 centimeter
- Bakpapier
- Bakring van ø 18 centimeter
- Thermometer voor chocolade
- Kleine maatbeker
- Garde
- Liniaal
- Zeef
- Theezeefje
- Afkoelrooster
- Spuitzakken
- Rond spuitmondje 10 (2X)
- Rond spuitmondje van ø 1 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de 3 bakblikken in met boter en bekleed ze met een cirkel van bakpapier. Bestuif licht met bloem.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet er de bakring van 18 centimeter op.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Bekleed een platte plaat met bakpapier.
Biscuit
- Smelt de boter in een steelpannetje en laat afkoelen.
- Klop de eieren en de suiker tot een bleek geheel dat flink in volume toeneemt.
- Meng de oploskoffie met een theelepel kokend water tot een papje.
- Zeef de bloem, cacao en bakpoeder boven een kom.
- Zeef nu de helft hiervan boven het eimengsel en spatel voorzichtig door.
- Doe hetzelfde met de andere helft van het bloemmengsel.
- Spatel de boter en koffie erdoor en verdeel het beslag over de 3 bakvormen.
- Bak 15 minuten.
- Stort op roosters en laat afkoelen.
Amandel schuimbodem
- Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker geleidelijk toe.
- Zeef de poedersuiker en bloem en spatel dit met het amandelmeel door de eiwitten.
- Doe over in een spuitzak met rond spuitmondje (10) en spuit een cirkel in de bakring.
- Bestrooi met amandelschaafsel.
- Bak 15 minuten en laat afkoelen op een rooster.
Lange vingers
- Scheid de dooiers van de eiwitten.
- Klop de dooiers met 45 gram suiker romig met een handmixer.
- Klop de eiwitten in de machine stijf met een beetje zout en voeg geleidelijk de overige suiker toe.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door de dooiers.
- Zeef bloem en custard en spatel voorzichtig in 3 delen erdoor.
- Doe het beslag in de spuitzak met een rond spuitmondje van 1 centimeter doorsnede.
- Spuit 30 banen van ongeveer 12 centimeter op de bakplaat.
- Bestrooi met een beetje fijne suiker.
- Bak de lange vingers 15-18 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
Mascarponeroom
- Klop alle ingrediënten door tot het mengsel zachte pieken vormt.
- Schep een deel in een spuitzak met een rond spuitmondje van 1 centimeter doorsnede.
Trempeersiroop
- Breng suiker en water aan de kook.
- Laat afkoelen.
- Voeg koffie en likeur toe naar smaak.
- Doe in een trempeerflesje.
Decoratie
- Smelt 2/3e van de chocolade au bain-marie.
- Haal van de au bain-marie en roer de overige chocolade erdoor tot de chocolade ongeveer 31 graden is.
- Giet over in een kleine maatbeker, zodat de chocolade diep genoeg is om goed in te kunnen dopen.
- Doop de lange vingers in de chocolade en leg op een platte plaat met bakpapier.
- Zet in de koelkast om uit te laten harden.
- Doe een deel van de chocolade in een spuitzak en spuit een decoratie op het acetaatfolie.
- Laat uitharden.
Samenstellen
- Zet de schuimbodem op het draaiplateau en bedek met een laag room.
- Trempeer een biscuitplak en leg op de room.
- Volg met de andere getrempeerde biscuitplakken, afgewisseld met room.
- Bestrijk de taart dun met de room.
- Snijd de lange vingers aan de onderkant bij tot het goed formaat en zet rechtop tegen de rand van de taart.
- Spuit toeven room op de bovenkant.
- Bestuif met een zeefje met cacaopoeder en decoreer met de chocolade decoratie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.