E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Omelet Sibérienne

Ijstaart! Uit… de oven? Jazeker. Omdat de cake en het super stevige schuim het ijs isoleren. Met deze Omelet Sibérienne verras je je gasten pas echt!

Taart
(160) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram eieren
  • 150 gram suiker
  • 130 gram eiwit
  • 20 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 150 gram amandelmeel

Kookschuim

  • 250 gram eiwit
  • 500 gram suiker
  • 150 milliliter water

Samenstellen

  • 1 bakje(s) slagroomijs

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Cake

  • Klop eieren, amandelmeel en suiker tot een egaal beslag.
  • Klop eiwit op en suiker toe. Klop tot schuimig en wit.
  • Voeg de twee beslagjes samen en meng goed door elkaar.
  • Spatel als laatste de bloem er door.
  • Spreid het beslag over de beklede bakplaat en bak in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.

Kookschuim

  • Verwarm 450 gram suiker en 150 ml water tot 120°C.
  • Klop eiwit met 50 gram suiker stijf.
  • Schenk de siroop al kloppend langzaam bij het eiwit en blijf kloppen tot het eiwit is afgekoeld.

Samenstellen Omelet Sibérienne

  • Snijd het ijs in dunne plakken. Bouw de omelet op met om en om een laag ijs en een laag cake.
  • Smeer het kookschuim om de taart.
  • Bak de omelet heel kort in de hete oven tot het eiwit licht gebruind is. Gebruik eventueel een crème brulee brander.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.