Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- 2 bakplaten
- Verstelbare ronde cakevorm
- Paletmes
- Garneer krabber met groot blokjespatroon
- Garde
- Zeef
- Bakpapier
- Thermometer
- Liniaal
- Acetaatfolie
- Taartkarton van ø 22 centimeter
- 2 theedoeken
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Limoenbiscuit
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop de eieren luchtig.
- Voeg de suiker, vanille, limoensap en -rasp toe.
- Spatel de droge ingrediënten in 2 delen door het eimengsel.
- Spatel de gesmolten boter door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 2 bakplaten en smeer mooi uit.
- Bak de cakes in 12-14 minuten gaar.
- Bestrooi 2 theedoeken met poedersuiker.
- Stort de cakes op de theedoeken.
- Rol ze vanaf de korte kant op en laat afkoelen.
Frambozenjam
- Verwarm de frambozen met de geleisuiker en het limoensap op hoog vuur.
- Prak de frambozen stuk met een vork.
- Zet het vuur zachter zodra het mengsel kookt en laat de jam ongeveer 5 minuten doorkoken.
- Haal door een zeef.
- Laat afkoelen in de koelkast.
Passievruchtencurd
- Haal de pulp uit de passievruchten en zeef deze.
- Bewaar 2 eetlepels van de pitjes.
- Pers de limoenen uit.
- Verhit op halfhoog vuur de passievruchtenpulp, pitjes, 4 eetlepels limoensap, boter en suiker tot de boter en suiker gesmolten zijn.
- Klop ondertussen de eieren en het eigeel in een aparte kom.
- Schenk de warme passievrucht langzaam al roerend bij het eimengsel.
- Giet het geheel terug in de pan en kook op laag vuur tot het begint in te dikken.
- Laat afkoelen.
Frambozenslagroom
- Smelt de witte chocolade.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
- Klop in een andere kom de mascarpone glad en romig.
- Voeg de gesmolten chocolade, vanille en zout toe.
- Mix dit een aantal minuten totdat het goed gemengd is.
- Voeg de frambozenjam toe.
- Voeg ook de slagroom toe en klop tot er stijve pieken ontstaan.
Garnering
- Tempereer de chocolade.
- Maak op een vel acetaatfolie een gestreept chocolade patroon met behulp van de garneer krabber.
- Rol de acetaatfolie om de taart.
- Laat de chocolade afkoelen en trek dan voorzichtig het folie van de chocolade.
- Laat uitharden.
Opbouw
- Rol de cakes open en snijd ze in de lengte doormidden.
- Bestrijk ze eerst met een dunne laag jam en vervolgens met een laag curd.
- Rol eerst ene cakeplak op, gevolgd door de andere. Plak ze aan elkaar als 1 grote cakerol.
- Draai de cake op z’n kant en zet hem op het taartkarton.
- Smeer de taart af met de frambozenslagroom.
- Zet het chocolade patroon rondom de taart.
- Decoreer de cake met de resterende slagroom, frambozen, limoenen en passievruchten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.