Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat
Bakjes
- We maken 4 soorten vullingen. Per vulling maken we 5 taartjes. Dit kan in iedere vorm naar wens: rond, vierkant, driehoek etc. Zorg ervoor dat u een grote en een kleine vorm hebt van iedere gebruikte taartvorm.
- Klop eidooier op met een scheutje melk.
- Rol 1/5e deel van het deeg dun uit.
- Steek nu met de uitsteekvormpjes 10 leuke vormpjes uit: 1 voor de bodem en 1 voor de rand.
- Leg de bodems direct op de beklede bakplaat.
- Gebruik de kleinere uitsteekvorm om de binnenkant van de rand te verwijderen.
- Smeer een beetje eistrijksel op de buitenste rand van de bodem en plak de deegrand hier op.
- Doe dit met alle bakjes voor de verschillende vullingen.
- Prik de bodems van alle bakjes in met een vork.
- Zet de bakplaat koel weg.
Vulling
Bakje 1
- Snijd de halve rode ui, spinazie en 125 gram feta klein en doe in een mengkom.
- Pers de knoflook uit.
- Breng het spinaziemengsel op smaak met knoflook, vers gesneden dille, zout en peper.
Bakje 2
- Snijd de courgette in kleine blokjes en doe deze in een kommetje.
- Maak een paar sardientjes schoon en snijd deze in kleine stukjes.
- Meng courgette met een lepel kappertjes en sardine-stukjes.
- Kruid naar smaak met de vers gesneden peterselie en munt.
Bakje 3
- Snijd 125 gram feta in kleine stukjes.
- Kraak de walnoten en hak de noten in kleine stukjes.
- Doe de feta en de walnoten in een kommetje.
- Besprenkel met wat olijfolie.
Bakje 4
- Snijd aubergine, tomaat en overige ui in kleine stukjes.
- Doe dit in een kommetje.
- Kruid dit mengsel met zout, peper en kaneel.
Samenstellen
- Vul de bakjes met de vullingen: 5 bakjes per vulling.
- Smeer de randen af met wat ei.
- Zet de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bechamelsaus
- Doe de boter in een pan met een dikke bodem en smelt op laag vuur.
- Voeg bloem toe en roer goed door, laat ongeveer 3 minuten garen.
- Voeg melk beetje bij beetje toe en laat iedere keer goed opnemen.
- Voeg tenslotte eidooier en nootmuskaat toe.
- Roer nog even goed door terwijl het nog even doorkookt.
Tzatziki
- Snijd komkommer in de lengte doormidden.
- Verwijder de zaadjes.
- Rasp de komkommer grof en laat uitlekken.
- Doe de komkommer in een kom.
- Voeg yoghurt, olijfolie en knoflook toe.
- Voeg naar smaak dille, citroen, peper en zout toe.
Garnering
- Zet alle bakjes op een serveerschaal.
- Doe een beetje Bechamelsaus bij het bakje met auberginevulling.
- Smeer een beetje honing over de feta-walnootbakjes.
- Versier de bakjes met overgebleven vulling en druiven.
- Doe tzatziki in een schaaltje en serveer bij de bakjes.
- Maak kleine hartjes uit bladerdeeg.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.