En bij deze pittige uitdaging, hoort natuurlijk een pittig gebakje. In de soezen zit een schuimrondje met een laagje chocolade en chilivlokken. Een heerlijke combinatie!
Bakbenodigdheden
- Spuitzakken
- Spuitmondje rond
- Kwast
- Steelpan
- Garde
- Spatel
- Bakplaat
- Kommen
- Mixer
- Satéprikkers
Voorbereiding voor de schuim soezen
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Verdeel 500 gram hazelnoten over een bakplaat en rooster ze in 10 minuten op 200 graden.
Soezen
- Breng de melk, water, boter en zout in een steelpan aan de kook. Zorg ervoor dat de boter gesmolten is voordat het mengsel kookt.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg in één keer de patentbloem toe.
- Roer het mengsel goed door tot alle bloem is opgenomen.
- Zet de steelpan terug op het vuur en blijf goed roeren. Als het deeg een sissend geluid maakt is het klaar.
- Doe het soezendeeg in een kom, roer het nog even los en laat het afkoelen.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Doe het deeg in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit grote hoopjes op een bakplaat.
- Bak de soezen gaar in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Schuimrondjes
- Verlaag de tempratuur van de oven naar 120 graden.
- Klop de eiwitten in een kom stijf.
- Voeg langzaam de kristalsuiker toe.
- Spatel de poedersuiker door het mengsel.
- Hak de hazelnoten fijn.
- Voeg de gehakte hazelnoten toe.
- Doe een beetje schuim in een spuitzak en spuit minimaal 8 rondjes die in een soes passen.
- Doe een beetje schuim in een spuitzak met een M1 spuitmondje en spuit 8 kleine meringuetoefjes.
- Bak het schuim gaar in 45 minuten. De kleine meringuetoefjes zijn sneller gaar.
Mokka-extract
- Doe de oploskoffie, heet water, basterdsuiker en melasse in een kom en meng dit goed door.
- Laat de mokka-extract goed afkoelen voor de opbouw van de schuim soezen.
Hazelnootpasta
- Doe de geroosterde hazelnoten en kristalsuiker in een keukenmachine en maal dit tot een pasta.
Banketbakkersroom
- Breng de melk, 50 gram slagroom en het vanillemerg in een steelpan aan de kook.
- Doe 50 gram slagroom, de eidooiers, maïzena en fijne kristalsuiker in een kom en meng dit goed door.
- Voeg het warme melkmengsel bij het eidooiermengsel.
- Giet de banketbakkersroom terug in de steelpan en blijf roeren tot het een egaal geheel is.
Botercrème
- Voeg de boter toe aan de banketbakkersroom en meng dit goed door.
- Voeg de poedersuiker toe aan de botercrème en meng dit goed door.
- Voeg de mokka-extract toe en meng dit goed door.
- Voeg de hazelnootpasta toe en meng dit goed door.
Chocoladelaagje
- Tempereer de pure chocolade.
- Voeg de chilivlokken toe.
- Dip de schuimpjes in de chocolade.
Slagroom
- Klop de slagroom met het vanillemerg in een kom tot een luchtige slagroom.
Hazelnoot-karamelpieken
- Maak een karamel van de kristalsuiker en het water in een steelpan.
- Steek een satéprikker in de hazelnoot.
- Dip de hazelnoten in de karamel en laat ze uitdruipen boven een bakplaat.
Opbouw van de schuim soezen
- Spuit op 4 schuimrondjes een laagje hazelnootbotercrème.
- Leg een ander schuimrondje hier bovenop.
- Spuit de zijkanten op met botercrème.
- Hak de hazelnoten grof.
- Druk de grof gehakte hazelnoten tegen de zijkant van de gebakjes.
- Zet de gebakjes in de koelkast.
- Spuit met botercrème rozetten op de zijkant van de gebakjes.
- Snijd de soezen door de midden.
- Spuit een laagje botercrème in de soes.
- Zet het gebakje in de soes en leg hier de andere helft van de soes bovenop.
- Strooi een laagje poedersuiker over het gebakje.
- Spuit een toefje botercrème boven op het gebakje en steek hier een hazelnoot in.
- Decoreer de gebakjes met slagroom, hazelnootpieken en kleine meringues.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.