Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Hakmolen
- Taartring van ø 24 centimeter
- Taartkarton van ø 24 centimeter
- Acetaatfolie
- Bonbonvorm
- Spuitzakken
- Deegsteker
- Marmeren plaat
- Spatels
- Thermometer
Voorbereiding
- Maak de dulce de leche ruim van tevoren.
- Verwarm de oven voor op 210 graden boven- en onderwarmte.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Teken 2 ringen van ø 24 centimeter op een bakpapiertje.
Dulce de leche
- Verwijder het wikkel van de blikjes.
- Doe de dichte blikjes in een grote pan, vul met water tot de blikjes volledig onder water staan.
- Kook de blikjes voor 3 uren, zorg dat ze de gehele kooktijd volledig onder water blijven. Vul dus tussendoor steeds water bij.
- Laat afkoelen.
Biscuit
- Klop de eieren met de suiker luchtig.
- Voeg de bloem en maizena toe.
- Zet een kopje espresso en meng hier de oploskoffie en boter door.
- Voeg toe aan het beslag en meng tot een geheel.
- Schep het beslag op de bakplaat, strijk glad en bak in zo’n 7 minuten gaar.
- Keer de biscuitplak direct om op een stuk bakpapier en laat afkoelen.
- Steek met de taartring 3 biscuits uit.
Hazelnootschuim
- Verwarm de oven op 180 graden hetelucht.
- Rooster de hazelnoten ongeveer 10 minuten, roer regelmatig.
- Maal de hazelnoten fijn.
- Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden.
- Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken.
- Spatel er voorzichtig de poedersuiker en maïzena doorheen.
- Voeg de hazelnoten toe en spatel tot een geheel.
- Doe in een spuitzak.
- Keer het bakpapier met de 2 getekende ringen om en spuit 2 cirkels hazelnootschuim in de ringen.
- Maak kleine toefjes van het overige schuim.
- Bak en droog ze voor zo’n 45 minuten in de oven.
Slagroom
- Klop de slagroom stevig met de suiker.
- Doe in een spuitzak en leg koel tot gebruik.
Bonbons
- Smelt de chocolade au bain-marie en tempereer deze op de marmeren plaat.
- Vul de bonbon mallen en tik alle bubbels eruit.
- Giet de mallen weer leeg op de steen en maak de bovenkant van mal schoon.
- Zet in de koelkast en laat kristalliseren.
- Maak ondertussen de bonbonvulling.
- Vul de bonbons met de vulling en tik de lucht er uit.
- Bedek met chocolade en strijk de overtollige chocolade er af.
- Dek af met acetaatfolie en laat rusten in de koeling tot gebruik.
Bonbonvulling
- Verdeel een dunne laag suiker over de bodem van een pan en laat smelten.
- Voeg een de volgende laag suiker toe en smelt wederom.
- Herhaal tot je een karamel hebt die een diep gouden kleur heeft.
- Verwarm de slagroom op laag vuur, maar laat niet koken.
- Voeg de slagroom in 1 keer toe aan de gouden karamel.
- Voeg ook de glucosestroop toe en verwarm het geheel tot 108 graden.
- Haal van het vuur en voeg de boter toe.
- Doe in een kom en laat zo snel mogelijk afkoelen in de vriezer.
- Schep in een spuitzak en houd koel tot gebruik.
Opbouw
- Leg een schuimplak op het taartkarton en besmeer met de dulce de leche.
- Leg hier een biscuitplak op en spuit hier een laag slagroom op.
- Smeer een dunne laag dulce de leche op de tweede schuimplak.
- Leg deze op de slagroom.
- Besmeer ook de bovenkant met dulce de leche.
- Eindig met een biscuitplak bovenop.
- Smeer de taart strak af met slagroom en zet in de koeling.
- Garneer de taart met bonbons, toefjes dulce de leche en toefjes hazelnootschuim.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.