E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pure chocoladebrownie met roomkaas en framboos

Dit gebakje is een regelrechte traktatie, die er door de verschillende kleuren heel feestelijk uitziet. Garneren met ander fruit naar keuze kan natuurlijk ook!

Anna

Recept van
Anna

Cake
(88) reviews

Ingrediënten

Brownies

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 250 gram suiker
  • 3 eieren
  • 110 gram bloem

Roomkaasmengsel

  • 400 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren

Decoratie

  • 120 gram frambozen
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Ovenschaal van 20×30 centimeter.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.

Brownies

  • Breng een pan water aan de kook en zet hierop een kom, maar zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
  • Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie, dus in de kom boven het water.
  • Laat daarna iets afkoelen.
  • Klop de boter samen met de suiker op tot een luchtige massa en voeg een voor een de eieren toe.
  • Roer hier de gesmolten chocolade door en spatel de bloem er luchtig doorheen.
  • Vet de ovenschaal in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Schenk tweederde van het chocoladebeslag in de vorm en smeer het glad uit met een spatel.

Roomkaasmengsel

  • Mix in een andere kom de roomkaas, suiker en eieren en schenk over het chocoladebeslag.
  • Verdeel hierover toefjes van het overgehouden chocoladebeslag.
  • Bak de brownie in circa 45 minuten gaar.

Decoratie

  • Laat afkoelen en decoreer de brownie met verse frambozen en bestrooi met poedersuiker.
  • Snijd in stukken.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.