E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Quiche met asperges en parmaham

De asperges liggen in deze quiche gemoedelijk naast de ham te wachten op een handje gruyère.

Narcis

Recept van
Narcis

Hartig
(59) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 310 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 230 gram boter
  • 130 milliliter water
  • 1 eetlepel suiker

Vulling

  • 1 prei
  • 500 gram groene asperges
  • 200 gram gruyerekaas
  • 8 dunne plakken parmaham
  • 30 gram boter
  • 8 eieren
  • 350 milliliter slagroom
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Deeg

  • Vet een quichevorm in met boter.
  • Meng in de keukenmachine 250 gram bloem, zout en de eetlepel suiker.
  • Meng de boter door het mengsel en voeg resterende 60 gram bloem toe.
  • Doe het mengsel in een grote kom.
  • Voeg water toe en kneed met de hand totdat het water goed gemengd is.
  • Laat even rusten in de koelkast en rol het daarna uit tot de gewenste grootte.
  • Bekleed de vorm met het deeg en zet weg in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en maak de vulling.

Vulling

  • Was de prei en snijd in ringen.
  • Harde onderkanten van asperges verwijderen en de rest in diagonale stukjes snijden.
  • Rasp de kaas en snijd de ham in stukken.
  • Doe de boter in een koekenpan en bak de prei en asperges 6-8 minuten.
  • Klop in een grote kom de eieren en slagroom tot een geheel.
  • Voeg de kaas, het aspergemengsel, de ham en zout en peper toe.
  • Doe het mengsel in de bakvorm met het deeg.

Afbakken

  • Dek de hartige taart af met aluminiumfolie en bak de quiche 45 minuten in de hete oven.
  • Verwijder de aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten.
  • Haal de quiche uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.