E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Scoorkoppen

Speciaal voor het EK 2021 bedacht thuisbakker Cynthia deze 'Scoorkoppen'. Een feestje om te maken én om op te eten tijdens de wedstrijd.

Koekjes
(24) reviews

Ingrediënten

Soesjes

  • 50 milliliter melk
  • 50 milliliter water
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • snufje zout

Topping

  • 200 gram witte chocolade
  • oranje kleurstof

Slagroomtoefjes

  • 250 milliliter slagroom
  • blauwe kleurstof
  • rode kleurstof

Bereidingswijze

Soesjes

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Verwarm de melk, water, boter en snufje zout in een pan en wacht tot de boter gesmolten is.
  • Haal de pan even van het vuur en voeg alle bloem toe en roer goed door.
  • Zet de pan terug op het vuur en bak het mengsel een paar minuten. Je hoort het sissen. Blijf roeren.
  • Haal de pan van het vuur, laat het mengsel even afkoelen en voeg het 1e ei toe, roer goed door en voeg het 2e ei toe.
  • Maak met 2 lepels of een spuitzak ongeveer 10 bergjes beslag ter grootte van een walnoot op een bakplaat met bakpapier. Ze worden een stukje groter, dus laat er ruimte tussen.
  • Bak ze in 20 -25 min goudbruin.

Topping

  •  Smelt de witte chocolade au bain marie. Voeg een paar druppels oranje kleurstof toe en giet de chocolade over de afgekoelde soesjes.

Slagroomtoefjes

  • Klop de slagroom op.
  • Verdeel de slagroom over 4 bakjes.
  • 1 bakje mengen met rode kleurstof en 1 bakje mengen met blauwe kleurstof. De overige 2 laat je wit.
  • Doe 1 bakje wit in een spuitzak en vul daarmee de soesjes aan de onderkant.
  • Nu doe je de andere witte in dezelfde spuitzak en spuit je een klein toefje bovenop elk soesje.
  • Doe dit vervolgens met de 2 andere kleuren ook.

Klaar? Scoren maar!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.