Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- 3 springvormen van ø 18 centimeter
- Bakpapier
- Handmixer
- Zeef
- Spuitzakken
- Hittebestendige kom
- 4 bakplaten
- Sjabloon
- Rol acetaatfolie
- Paletmes
Voorbereiding
- Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Week de gelatine in koud water.
- Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Biscuit
- Splits de eieren.
- Klop het eiwit met het zout en de helft van de suiker stijf.
- Klop de dooiers met de rest van de suiker op.
- Spatel het eiwit rustig door de eidooier.
- Zeef de bloem en de cacao en spatel het met het vanille extract en de melk door het eiermengsel.
- Verdeel het beslag over de springvormen.
- Bak de biscuits in 35 tot 40 minuten af in de oven op 180 graden.
Frambozencoulis
- Mix en verwarm de frambozen met de suiker tot een puree.
- Voeg de gelatine toe en roer tot het is opgelost.
- Voeg de frambozenlikeur toe.
- Laat de frambozencoulis afkoelen in de koeling.
Passieroom
- Klop de slagroom op met de suiker op en voeg de neutraal fond toe.
- Als de slagroom op yoghurt dikte is voeg je de passievruchtenpulp naar smaak toe.
- Klop de room op de gewenste dikte.
- Leg in een spuitzak in de koeling.
Meringue botercrème
- Smelt de chocolade en laat een beetje afkoelen.
- Verwarm de suiker met het eiwit au bain-marie.
- Roer het mengsel 5 minuten tot de suiker opgelost is.
- Haal van de au bain-marie en mix ongeveer 10 minuten in de keukenmachine luchtig.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe.
- Voeg als laatste de vanillemerg, de frambozenlikeur en de gesmolten chocolade toe en klopt dit in 10 minuten tot een romige massa.
Fruitvulling
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in blokjes.
- Schil de mango en snijd deze ook in blokjes.
- Spoel de bessen af.
Choco garnering
- Smelt de beide chocolades au bain-marie.
- Schep steeds een eetlepel chocolade op de bakplaat met bakpapier.
- Veeg de chocolade uit met een paletmes tot sierlijke streken.
- Bestrooi de helft van de pure chocolade met gevriesdroogde frambozen en versier de andere helft met goud.
- Laat de chocolade streken goed uitharden.
Opbouw
- Snijd de biscuits allemaal 3x door.
- Smeer op de onderste plakken een dun laagje frambozencoulis.
- Spuit er een laag passieroom op en verdeel er wat fruit over.
- Leg er een nieuwe plak biscuit op, herhaal de vorige stappen en dek de taart af met de laatste plak biscuit.
- Strijk de taart af met botercrème.
- Plak de chocolade penseelstreken rondom de taart.
- Begin onderaan met de roze, daarboven de gouden en roze afgewisseld en op de bovenste laag van de taart komen de melk streken met gevriesdroogde frambozen.
- Laat de taart afkoelen in de koeling.
- Garneer de taart met frambozen en blauwe bessen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.