E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Smeltkroes

Verrassende smaken in deze soezentoren: kip kerrie en Oosterse garnalen. Inclusief pittige karamel. Niets meer aan doen!

Nicole

Recept van
Nicole

Hartig
(9) reviews

Ingrediënten

Soezen

  • 400 gram water
  • 400 gram volle houdbare melk
  • 360 gram ongezouten roomboter
  • 440 gram patentbloem
  • 8 gram zout
  • 8 gram witte basterdsuiker
  • 12 eieren
  • zwart sesamzaad

Kipvulling

  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels masala poeder
  • 3 el tomatenpuree
  • 600 gram kipfilet
  • zout en peper
  • 200 gram zure room
  • 300 gram crème fraîche
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels azijn
  • 250 milliliter zonnebloemolie

Garnalenvulling

  • 700 gram gepelde grijze garnalen
  • 2.5 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 0 zout en peper
  • 400 milliliter ongezoete slagroom
  • 2 eetlepels Sambal
  • tabasco
  • 1 theelepel trassie

Empingsaus

  • 6 tenen knoflook
  • 2 theelepels trassie
  • 500 gram suiker
  • 2 theelepels sambal ketjap manis
  • 100 gram glucosestroop
  • 1 ui

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Steelpan
  • Pollepel
  • Bakjes om af te wegen
  • Chopper
  • Snijplanken
  • Knoflookpers
  • Vijzel
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Spuitzakken
  • Staafmixer
  • Hoge smalle kom van de staafmixer

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Soezen

  • Doe de melk, zoet, suiker, water en boter in een pan en breng aan de kook. Als de boter goed gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer tot een bal. Zet de pan terug op het vuur en roer het deeg. Als het plakt, is het goed.
  • Haal van het vuur en klop los in de keukenmachine. Voeg de eieren toe en klop door.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine bolletjes op bakpapier. Strooi op de helft van de soezen zwart sesamzaad. Bak de soezen in een oven van 180 graden hete lucht  in 20 gaar en bruin.

Kipvulling

  • Snij de kip in stukjes en bak met de kruiden en de tomatenpuree.
  • Maak mayonaise van het ei, mosterd, azijn, olie en peper en zout.
  • Pureer de kip met de helft van de mayonaise. Meng met de zure room, crème fraiche met peper en zout.

Garnalenvulling

  • Bak de garnalen met de knoflook, peper, trassi, tabasco, sambal en de ui. Breng op smaak met peper en zout. Klop de room op. Pureer de garnalen en meng met de room. Breng op smaak met peper en zout.

Empingsaus

  • Verhit een pan met suiker, glucosestroop en 100 milliliter water.
  • Pel en pers de teentjes knoflook en pel en snipper de ui.
  • Voeg de knoflook, ui en trassi aan een kom toe en pureer tot een pasta.
  • Verhit een koekenpan met een klein scheutje olie en fruit de knoflookpasta samen met de sambal enkele minuten.
  • Meng vervolgens de pasta met de karamel en roer goed door.

Afwerking/decoratie

  • Vul de helft van de soezen met de kipkerrie en de andere helft met de garnalenmousse.
  • Dip de soezen in de stroop en maak hiermee een ring van de soezen. Bouw hierop verder tot een toren.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.