E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Soesjes met tonijn

Wat een blikvangers, deze bijzondere hartige soesjes met tonijnmousse. Deze soesjes maak je verder met witte kaas en knoflook.

Amel

Recept van
Amel

Hartig
(3) reviews

Ingrediënten

Soesjesdeeg

  • 60 gram water
  • 65 gram melk
  • 50 gram boter
  • 75 gram bloem
  • Snufje zout
  • 159 milliliter ei

Tonijnmousse

  • 200 gram slagroom
  • Snuf zout
  • Snuf Peper
  • Snuf knoflookpoeder
  • 200 gram witte kaas
  • Blikje tonijn

Garnering

  • 10 augurken

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Siliconen cakepop-vorm
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Voorbereiding soesjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Soezendeeg

  • Doe het water, de melk, boter en een snufje zout in een pan en zet het op het vuur.
  • Voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten.
  • Zet de pan weer op het vuur en laat het deeg droog worden.
  • Doe het deeg in de kom van de staande mixer en voeg één voor één de eieren toe totdat er een glanzend deeg ontstaat.
  • Spuit de soezen op in een siliconen cakepop-vorm.
  • Doe de soezen in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 175 graden.
  • Bak de soezen af in  25-30 minuten.

Tonijnmousse

  • Klop de room op samen met het zout, knoflookpoeder en de peper.
  • Voeg de witte kaas toe en klop totdat er een mousse ontstaat.
  • Voeg de tonijn toe en meng door de mousse.

Opbouw

  • Vul de soesjes met de tonijnmousse.
  • Decoreer de soesjes met een beetje tonijn en augurk.

Soesjes zelf maken?

BASISRECEPT VOOR SOEZENDEEG 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.