E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Suikervrije ontbijtcake met havermout

Start je dag goed met deze suikervrije ontbijtcake. Want hij is niet alleen lekker, het is ook nog eens gezond!

Cake
(174) reviews

Ingrediënten

Ontbijtcake

  • 4 eieren
  • 2.5 theelepel bakpoeder
  • 2.5 theelepel kaneel
  • 300 gram appelmoes (ongezoet, met stukjes)
  • snufje zout
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram havermeel
  • 100 gram rozijnen
  • 1 handje ongezouten noten

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Brownie- of cakevorm
  • Mixer

Voorbereiding voor de ontbijtcake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontbijtcake

  • Klop de eieren luchtig.
  • Voeg het bakpoeder, kaneel en zout toe en mix nog even door.
  • Voeg de appelmoes toe en mix kort door.
  • Voeg al mixend de amandel- en havermeel toe.
  • Spatel de rozijnen en ongezouten noten door het beslag.
  • Giet het beslag in een brownie- of cakevorm en bak in circa 45 minuten gaar.

Suiker vervangen door zoetstoffen, kan dat?

Lees hier meer over zoetstoffen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.