Bakgereedschap
- Keukenmachine en toebehoren
- Foodprocessor
- Staafmixer
- Taartring Ø 20 centimeter (6 centimeter hoog)
- Springvorm Ø 28 centimeter
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- 2 gardes
- 3 spatels
- Kwast
- 2 bakplaten
- Spuitzak
- Spuitmondje (glad)
- Kookthermometer
- Taartrooster
Voorbereidingen
- Verwarm de oven (hete lucht) voor op 175 graden.
Bodem
- Klop boter en suiker luchtig in de keukenmachine.
- Maal ondertussen hazelnoten en pure chocolade in de foodprocessor.
- Voeg één voor één de eieren aan het botermengsel toe en zet de keukenmachine op de middelste stand.
- Volg met de gemalen hazelnoten, de chocolade, bakpoeder en cacao en spatel door het beslag.
- Bekleed de springvorm met het bakpapier, spray in met bakspray en verdeel het beslag over de bodem.
- Plaats de springvorm 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake afkoelen op een taartrooster.
Vulling
- Week de blaadjes gelatine in een bak met koud water.
- Voeg vanillemerg, suiker, eierdooiers aan een (glazen) kom toe en meng goed met een garde.
- Verhit een pan met water en plaats de kom erop. Verwarm het eimengsel au bain-marie, voeg wodka en zout toe en verwarm het mengsel tot 75 graden.
- Was en snijd ondertussen 2 peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de overgebleven peren in gelijke grove stukjes.
- Voeg de peer aan de advocaat toe en verwarm kort mee.
- Haal de peer uit de advocaat het zeef het mengsel.
- Voeg vervolgens de kleine stukjes peer weer aan de advocaat toe en pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel.
- Knijp vervolgens het water uit de blaadjes gelatine, voeg deze toe aan de advocaat en laat oplossen en voeg de kleurstof toe.
- Bekleed de taartring met vershoudfolie en zet de folie vast zodat er geen advocaat uit kan lopen.
- Verdeel de stukken peer in de taartring en volg met de advocaat.
- Laat de advocaat opstijven in de vriezer.
Garnering
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de oventemperatuur op 100 graden.
- Snijd met een kaasschaaf flinterdunne plakjes van de peren en leg de plakjes op de bakplaat.
- Meng vervolgens eiwit met poedersuiker en bestrijk de peren hiermee.
- Plaats de peren 60 minuten in de voorverwarmde oven en keer ze halverwege om.
- Klop ondertussen de slagroom in een vetvrije kom stijf, schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Afwerken/decoratie
- Plaats de cakebodem op de advocaat.
- Decoreer de taart met toefjes slagroom, perenchips en zeef de cacao erover.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.