E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Tarte Bourdaloue

Een Franse perentaart: Tarte Bourdaloue. Gemaakt van onder meer amandelmeel, abrikozenjam en natuurlijk smaakvolle peren!

Taart
(51) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram ongezouten boter
  • 1 ei
  • 250 gram patentbloem
  • 15 gram water
  • 3 gram zout

Vulling

  • 100 gram amandelmeel
  • 80 gram zachte boter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 30 gram bloem
  • rasp van citroen
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 3 grote peren

Bereidingswijze

Deeg

  • Kluts het ei.
  • Meng de suiker met de boter en de helft van het ei.
  • Voeg het water toe. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom met de boter.
  • Voeg het zout toe en kneed tot een deeg.
  • Pak in in plasticfolie en zet in de koelkast.

Vulling

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Mix het amandelmeel, de boter, de suiker, de bloem, de citroenrasp, de eieren en het zout met de handmixer tot een egaal beslag.
  • Vet de taartvorm in.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte bekleed de vorm. Snijd de bovenkant netjes bij.
  • Verdeel de vulling over de bodem.
  • Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de halve peren vervolgens in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik en schik ze op de taart.
  • Strooi wat amandelschaafsel om de peren heen.
  • Bak de tarte bourdaloue in circa 45 minuten gaar en goudbruin.
  • Zeef de jam eerst en verwarm de jam zodra de taart gebakken is.
  • Bestrijk de taart met de jam.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.