Tartelettes met lemoncurd en Italiaanse meringue
Tip van Janny: met iets meer lemon zijn de tartelettes nóg lekkerder.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Siliconen tartelettevormen met een diameter van 5 centimeter
- Koeksteker met een diameter van 7 centimeter
- Bakpapier
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de tartelettevormen in.
Tartelette-deeg
- Meng de bloem met de suiker en het zout.
- Voeg de boter en het ei toe en kneed alles kort tot een soepel deeg.
- Verpak in plasticfolie en laat het ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koeling en rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier.
- Steek met de koeksteker kleine rondjes uit, leg de plakjes deeg in de siliconenvorm en vorm ze met de hand.
- Prik er kleine gaatjes in met een vork.
- Leg ze even voor 15 minuten in de vriezer en bak ze daarna af in ongeveer 15 minuten.
Lemoncurd
- Week de gelatine in koud water.
- Breng het citroensap samen met de suiker aan de kook.
- Neem de pan van het vuur, voeg de eieren toe en blijf stevig roeren.
- Zet de pan weer terug op het vuur en verwarm de massa tot 80 graden.
- Neem de pan van het vuur, voeg de blokjes boter toe en roer tot de boter gesmolten is.
- Voeg de gelatine toe zonder het uit te knijpen.
- Roer alles door, haal alles door een zeef boven een platte plaat en dek het af met huishoudfolie.
- Laat de lemoncurd afkoelen tot gebruik.
Italiaanse meringue
- Houd 30 gram suiker apart, doe de rest van de suiker met het water in een steelpan en breng dit aan de kook.
- Doe de eiwitten met het zout in de kom van de staande mixer en begin met kloppen zodra de suikersiroop een temperatuur van 113 graden heeft bereikt.
- Voeg geleidelijk de overige suiker toe aan de eiwitten en blijf mixen.
- Haal de suikersiroop van het vuur zodra de thermometer 118 graden heeft bereikt.
- Voeg de suikersiroop in een dunne straal toe aan de eiwitten.
- Mix de meringue op maximale snelheid tot het lauwwarm is.
- Houd de mixer in beweging tot de opbouw van de taart.
Opbouw van de tartelettes
- Spuit een beetje van de lemoncurd op de tartelettes.
- Spuit hierover de meringue in een spiraalvorm.
- Decoreer de tartelettes met de verse frambozen, pistachenoten en lemon cress.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.