Bakgereedschap
- 2x Bakvorm van ø 22 centimeter
- Staande mixer
- Zeef
- Taartzaag
- Acetaatfolie
Voorbereiding
- Vet de bakvormen in met bakspray en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Cake
- Zeef de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout en zet apart.
- Doe in een andere kom de kokosmelk, honing, olie, eieren en het merg van de vanillestok. Roer dit goed door elkaar tot het een geheel is.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix dit met een garde door tot het een mooi egaal beslag wordt. Mix niet langer dan nodig.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de 2 bakvormen.
- Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar. Check na 25 minuten met een sateprikker of de cake al gaar is.
- Laat de cakes volledig afkoelen.
Passievrucht curd
- Verwarm de suiker, passievruchtpulp, boter en citroensap tot de boter is gesmolten en het suiker is opgelost.
- Doe in een kom en roer het een aantal keer door om het lichtelijk af te laten koelen.
- Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe en roer deze met een garde goed door.
- Giet het mengsel terug in het pannetje en verwarm op laag vuur.
- Maak een papje van de maïzena en het water en voeg ook dit toe.
- Blijf constant roeren tot het mengsel indikt en licht begint te koken.
- Haal van het vuur en stort op een plaatje.
- Dek af met folie en laat afkoelen.
Slagroom
- Roer de mascarpone een beetje los met een spatel. Niet teveel!
- Mix de slagroom, poedersuiker, zout, merg van het vanillestokje en de aroma stevig.
- Spatel beetje bij beetje de mascarpone door de slagroom.
- Verdeel dit geheel in kleinere kommen en kleur een deel van de slagroom roze.
Decoratie
- Tempereer de chocolade en strijk uit over een strook acetaatfolie.
- Laat uitharden en maak er twee strookjes van.
Opbouw
- Snijd de bovenkant van de cakes recht, zodat je ze netjes kan stapelen.
- Leg een cake op de bodem en verdeel hierover een goede laag slagroom. Maak een dijkje aan de buitenrand.
- Verdeel hierover in het midden een laag passievrucht curd.
- Leg de tweede cake er bovenop.
- Strijk de hele taart af met slagroom.
- Verdeel de rest van de passievrucht curd in een mooie cirkel over het midden van de taart.
- Spuit rondom de rand mooie slagroom rozetten.
- Hak de amandelen grof.
- Leg de chocoladestrookjes als wijzers op de taart.
- Garneer de taart met kokos en amandelen rondom.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.