E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Trifle met zelfgemaakte advocaat

Anna maakt een trifle met zelfgemaakte advocaat. De combinatie van advocaat met cake en bokkenpootjes zorgt voor een caloriebommetje dat de moeite waard is!

Anna

Recept van
Anna

Koekjes
(49) reviews

Ingrediënten

Advocaat

  • 200 gram suiker
  • 200 gram eidooiers
  • 250 milliliter inmaakbrandewijn

Slagroom

  • 500 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker

Opbouw trifle

  • 1 pak bokkenpootjes
  • 1 cake
  • paaseitjes (garnering)

Bereidingswijze

Advocaat

  • Doe alle ingrediënten in een glazen schaal en klop het met de garde au bain-marie op.
  • Doe hiervoor een laagje water in een pan en zet op het vuur. Zet de glazen schaal op de pan, maar de schaal mag het water niet raken.
  • Blijf de hele tijd goed door kloppen totdat het begint te stollen.
  • Gebruik een thermometer om te controleren of de advocaat klaar is, dit is bij 85 graden.
  • Zet een koud water-badje klaar en zet daar de glazen schaal met advocaat in om af te koelen.

Slagroom

  • Klop de slagroom met suiker tot een stevige massa.

Opbouw trifle

  • Zet voor de opbouw van de trifle alle ingrediënten klaar.
  • Begin met een laag slagroom op de bodem en leg daar wat plakken cake op.
  • Giet vervolgens de advocaat eroverheen met wat stukjes bokkenpoot.
  • Blijf de laagjes herhalen totdat alles op is, dan is de schaal mooi gevuld.
  • Voor de garnering kun je wat paaseitjes en nog wat bokkenpootjes op de trifle leggen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.