Laat je creativiteit de vrije loop en bouw er op los met deze rum-rozijnen en kokos-pandan financiers. Maak bijvoorbeeld de Eiffeltoren.
Bakbenodigdheden
- Steelpan
- Keukenweegschaal
- Financiervormen
- 4 kommen
- Garde
- Siliconen spatels
- Spuitmondje ster (172)
- Spuitzak
Voorbereiding voor de financiers
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Financiers
- Doe de eiwitten en 150 gram poedersuiker in een kom en klop dit op.
- Doe de amandelmeel en de overgebleven poedersuiker in een kom en spatel de eiwitten hier voorzichtig doorheen.
- Verwarm de roomboter in een steelpan totdat het een lichtbruine kleur heeft en zeef vervolgens de boter.
- Voeg de boter toe aan het andere mengsel.
- Deel het beslag door 2 voor de twee soorten financiers.
- Meng de helft van het beslag de ingrediënten voor de kokos-pandan financiers.
- Meng de andere helft van het beslag met de uitgelekte rozijnen voor de rum-rozijnen financiers.
- Verdeel het beslag over de financiervormen. Strooi geraspte kokos over de financiers met kokosmeel en pandan extract en strooi amandelschaafsel over de financiers met rozijnen.
- Bak de financiers gaar in 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Vul de financiervormen opnieuw en herhaal de stappen totdat het beslag op is.
- Zet de oven vervolgens terug op 160 graden.
Kokoskoek
- Doe de roomboter, kristal- en vanillesuiker in een kom en meng dit tot een romig geheel.
- Voeg het ei en 1 theelepel kokosextract toe.
- Voeg vervolgens de geraspte kokos en de bloem toe en meng dit goed door.
- Maak 5 vierkanten van het deeg in de volgende maten:
- 17,5 centimeter
- 15 centimeter
- 12 centimeter
- 8 centimeter
- 5 centimeter.
- Bak de kokoskoeken gaar in 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de kokoskoeken uit de oven en laat ze afkoelen.
Karamel
- Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan. Wacht, zonder te roeren, tot de suiker smelt en er een mooie bruine karamel ontstaat.
- Blus de steelpan af door het in koud water te dompelen.
Zwitserse meringue botercrème
- Doe de eiwitten en de kristalsuiker in een kom en verwarm dit au bain-marie totdat de suiker gesmolten is.
- Schenk dit in een mengkom en klop het tot een meringue.
- Voeg de roomboterblokjes toe en blijf goed mixen totdat er een luchtige crème ontstaat.
- Giet als laatste 1 eetlepel kokosextract in het beslag.
Opbouw van het financiers bouwwerk
- Stapel 4 ronde financiers bovenop elkaar en herhaal dit 4 keer. Dit zijn de pijlers van de Eiffeltoren.
- Leg de kokoskoek van 17,5 centimeter hier bovenop.
- Doop de zijkant van een financier in de karamel en leg deze rechtop op de koek, herhaal dit rondom de koek totdat je een vierkante verdieping hebt.
- Leg de kokoskoek van 15 centimeter hier bovenop en herhaal dit tot de bovenste verdieping met 2 financiers.
- Doe de crème in een spuitzak en spuit op de voor- en achterkant toefjes crème.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.