E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Turkse notentaart

Een verrassende en heerlijke Turkse notentaart. Twee werelden komen samen met de harde wenerbodem en de krokante baklava. Een uitermate smaakvolle combinatie!

Anna

Recept van
Anna

Taart
(53) reviews

Ingrediënten

Harde wenerdeeg

  • 150 gram patentbloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram boter
  • 0.5 ei
  • snufje zout

Frangipane

  • 100 gram kristalsuiker
  • 40 gram walnoten (gepeld)
  • 40 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei

Banketbakkersroom

  • 50 gram kristalsuiker
  • 250 milliliter volle melk
  • 22 gram custard
  • half vanillestokje (merg)
  • 1 eidooier

Baklava

  • 50 gram kristalsuiker
  • 175 gram roomboter
  • 100 gram pistachenoten
  • 150 gram walnoten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 pakje filodeeg

Suikersiroop

  • 300 gram kristalsuiker
  • 100 gram honing
  • 1 citroen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Deegroller (hout)
  • Spatel
  • Rasp
  • Vershoudfolie
  • Steelpan
  • Mengkom
  • Satéprikkers
  • Keukenrol
  • Paletmes
  • Taartrooster
  • Bakblik voor harde wener
  • Bakblik voor baklava
  • Kwast

Voorbereiding

  • Verwarm de oven (hete lucht) op 180 graden.

Harde wenerdeeg

  • Draai in een mengkom van de keukenmachine suiker en boter los.
  • Voeg bloem erbij en draai door.
  • Voeg vervolgens ei en zout erbij en kneed tot een samenhangend deegje.
  • Wikkel deeg in vershoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Ga verder met de frangipane.
  • Vet bakblik in met een beetje boter.
  • Verdeel het wenerdeeg over het bakblik, prik er met een vork gaatjes in en volg met een laagje frangipane.
  • Bak het deeg in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Frangipane

  • Hak walnoten en suiker fijn in de foodprocessor.
  • Voeg beetje bij beetje boter toe.
  • Volg met ei en roer goed door.

Banketbakkersroom

  • Verhit een steelpan met de helft van de melk, de helft van de suiker en vanillemerg.
  • Meng ondertussen in een kom de overige melk, suiker, custard en eidooier tot een glad papje.
  • Voeg het warme melkmengsel bij het koude mengsel, roer door, schenk terug in de pan en verhit al roerende tot de juiste dikte.
  • Stort de room op een bord, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Baklava

  • Verhit een steelpan en smelt de boter.
  • Hak noten fijn in de foodprocessor en voeg suiker en kaneel toe.
  • Leg de vellen filodeeg klaar, smeer ze in met de gesmolten boter en leg de plakken op elkaar met een laagje nootjes ertussen.
  • Rol de filodeeg op en plaats in een ingevette bakblik. Herhaal tot het blik vol is en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Suikersiroop

  • Breng alle ingrediënten in een steelpan aan de kook en laat circa 10 minuten pruttelen.
  • Plaats de suikersiroop vervolgens voorzichtig in de koelkast om deze af te laten koelen.

Afwerken/decoreren

  • Verdeel de banketbakkersroom over de bodem en volg met baklava en suikersiroop.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.