E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Villa vanilla

Dit knusse droomhuis is gemaakt van gemberkoek en gevuld met een heerlijke frambozen cremeux. De friszoete appel crumble geeft je gelijk een huiselijk gevoel.

Dennis

Recept van
Dennis

Taart
(3) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 650 gram bloem
  • 630 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 360 gram ongezouten boter, zacht
  • 380 milliliter karnemelk
  • 6 eieren
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels plantaardige olie

Appel crumble

  • 10 grote, groene appels
  • 200 gram kristalsuiker
  • 6 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 375 gram bloem
  • 225 gram ongezouten roomboter, koud
  • 150 gram kristalsuiker
  • Groene kleurstof

Gemberkoek

  • 600 gram bloem
  • 5 gram baking soda
  • 2,5 gram bakpoeder
  • 16 gram gemberpoeder
  • 12 gram kaneel
  • 1,5 gram kruidnagelpoeder
  • 3 gram zout
  • 180 gram ongezouten roomboter, zacht
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 150 milliliter melasse
  • 30 milliliter water

Frambozen cremeux

  • 300 gram frambozen
  • 100 gram kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 2,5 gelatineblaadje
  • 150 gram ongezouten roomboter

Botercrème

  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 40 milliliter water
  • 3 eiwitten
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • Merg van 1 vanillestokje
  • Lichtblauwe kleurstof
  • 10 gram cacaopoeder
  • Groene kleurstof

Royal icing

  • 250 gram poedersuiker
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eiwit

Decoratie

  • Eetbare bloemen
  • LED-lampjes
  • 80 gram isomalt
  • 0,5 eetlepel water

Bereidingswijze

Met ramen van glinsterend isomalt, dakpannen van royal icing en gras van appel crumble is dit een heel erg lekker droomhuis.

Bakbenodigdheden Villa vanilla - Dennis

  • Uitstekers rond en vierkant
  • 3 vierkante springvormen
  • Siliconenvorm rond
  • Staafmixer
  • Magnetron
  • Staande mixer en toebehoren
  • Kommen
  • Spatel
  • Garde
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Staafmixer
  • Steelpan
  • Spuitzakken
  • Spuitmondjes
  • Deegroller
  • Rooster
  • Suikerthermometer

Voorbereiding voor het droomhuis

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Biscuit

  • Meng de bloem, kristalsuiker, bakpoeder en een snufje zout in een kom goed door.
  • Voeg de boter toe en meng dit goed door.
  • Doe de karnemelk, eieren en vanille-extract in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg de plantaardige olie toe aan het botermengsel.
  • Voeg snel het karnemelkmengsel toe aan het botermengsel en meng dit op een hoge snelheid goed door.
  • Giet het beslag, als het dik en luchtig is, op een bakplaat en strijk het glad.
  • Bak de cake gaar in ongeveer 25 minuten en laat afkoelen tot de opbouw van het droomhuis.

Appel crumble

  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Doe de appelblokjes, kristalsuiker en kaneel in een kom en meng dit goed door.
  • Doe de bloem, ongezouten roomboter, citroensap en kristalsuiker in een kom. Wrijf dit met je vingertoppen tot een crumble.
  • Voeg de groene kleurstof toe.
  • Verdeel de appelvulling over een bakplaat en verdeel hier de groene crumble overheen.
  • Bak de apple crumble gaar in 30 tot 40 minuten op 180 graden.
  • Haal de apple crumble uit de oven en laat het afkoelen tot de opbouw van het droomhuis.

Gemberkoek

  • Zeef de bloem, baking soda, gemberpoeder en kaneel boven een kom en meng dit goed door.
  • Doe de boter en basterdsuiker in een kom en meng dit tot een luchtig geheel.
  • Voeg het ei en de melasse toe aan het botermengsel en meng dit goed door.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng dit tot een stevig deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het voor 60 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 centimeter.
  • Snijd de muren en het dak van het huis uit het deeg.
  • Bak de koekjes gaar in 12 tot 15 minuten.
  • Haal de koekjes uit de oven, laat ze even afkoelen op een bakplaat.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.

Frambozen cremeux

  • Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  • Pureer de frambozen en zeef ze om de zaadjes te verwijderen.
  • Doe de frambozenpuree en kristalsuiker in een steelpan en verwarm dit op middelhoog vuur.
  • Doe de eidooiers in een kom en klop dit los.
  • Giet het warme frambozenmengsel langzaam over de eidooiers, terwijl je goed blijft roeren.
  • Doe het mengsel terug in de steelpan en verwarm dit op laag vuur, terwijl je constant blijft roeren.
  • Haal de steelpan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit toe aan het mengsel.
  • Laat het mengsel afkoelen tot 40 graden.
  • Voeg de ongezouten roomboter toe en pureer dit glad met een staafmixer.
  • Laat de frambozen cremeux afkoelen in de koelkast.

Botercrème

  • Verwarm de suiker en het water in een steelpan tot 120 graden.
  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop dit tot zachte pieken.
  • Voeg de suikersiroop langzaam bij de eiwitten als het een temperatuur heeft van 120 graden. Blijf goed kloppen op middelhoge snelheid.
  • Klop de meringue op tot het dik is en het afgekoeld is tot kamertemperatuur.
  • Voeg beetje bij beetje de ongezouten roomboter toe en meng dit goed door.
  • Voeg het merg van 1 vanillestokje toe en meng dit goed door.
  • Verdeel de botercrème in 3 gelijke delen en voeg aan 1 deel lichtblauwe kleurstof toe, aan 1 deel groene kleurstof en aan 1 deel cacaopoeder.

Droomhuis decoratie

  • Leg een siliconen bakmat of een bakpapiertje op een hittebestendige ondergrond.
  • Doe de isomalt en iets minder dan een halve eetlepel water in een steelpan en verwarm dit al roerend tot 165 graden.
  • Giet de isomalt in de juiste vormen en laat het volledig afkoelen.

Opbouw van het droomhuis

  • Leg een laag biscuit op een grote, houten plank.
  • Op de plek van het huisje plaats je een dubbele laag cake en verdeel hier een laagje frambozen cremeux overheen.
  • Smeer de hele bodem in met een laagje frambozen cremeux.
  • Verdeel een laagje apple crumble over de frambozen cremeux, behalve op de plek van het huis en het zwembad.
  • Plaats de isomalt decoratie in de gemberkoek en benadruk dit met zwart fondant.
  • Bouw het huis op met de gemberkoek en lijm dit vast met royal icing.
  • Plaats op de verhoogde laag biscuit, onder het huis, de kleine koekjes langs de rand omhoog.
  • Maak een pad met gemberkoekjes.
  • Decoreer de droomhuis taart met vers fruit en eetbare bloemen.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.