E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vegan, gluten- & suikervrije ontbijtkoek

Deze vegan ontbijtkoek maak je met dadels en bananen. Smeuïg en zoet: heerlijk als ontbijt of tussendoortje.

Cake
(137) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 5 medjoul-dadels
  • 3 bananen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 gram boekweitmeel
  • 75 amandelmeel
  • 3 el koekkruiden
  • 1.5 el kaneel
  • 200 milliliter water

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bakbenodigheden

  • Cakevorm
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  • Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Ontpit de dadels.
  • Pureer alle ingrediënten met de blender tot een smeuïge massa.
  • Schenk de massa in de cakevorm en bak in circa 40 minuten gaar.
  • Laat de ontbijtkoek afkoelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.