E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vegan, lactose- gluten- en suikervrije lijnzaadcrackers

Zelf supergezonde lijnzaadcrackers maken, doe je in een handomdraai! Deze knapper(d)s hebben een extra bite.

Brood
(93) reviews

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

  • 150 gram gebroken lijnzaad
  • 150 milliliter water
  • flinke snuf zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

  • Meng het lijnzaad met het water en voeg een flinke snuf zout toe.
  • Laat dit circa 25 minuten staan.
  • Schep het lijnzaadmengsel op een vel bakpapier en druk het met de bolle kant van de lepel iets plat.
  • Leg hier een tweede vel bakpapier op en rol met een roller heel dun, tot circa 2 milimeter dikte, uit.
  • Verwijder het bovenste vel bakpapier.
  • Maak met het punt van een mes dunne lijnen over de lijnzaadplaat ter grootte van de gewenste vorm van de crackers, zodat het straks makkelijker in de gewenste vorm te breken is.
  • Bak de plaat circa 25 minuten in de oven.
  • Draai de plaat/crackers om, zodat de onderkant goed kan drogen en laat afkoelen, zodat de crackers nog krokanter worden.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.