Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereidingswijze
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Prak de banaan met een vork of pureer met een staafmixer tot gladde massa.
- Voeg de kokos en vanillearoma toe en meng goed tot een geheel.
- Giet de kikkererwten af en vang het vocht uit de pot of blik op.
- Het kikkererwtenvocht heet aquafaba en dit wordt in het recept gebruikt als vervanging voor eiwit.
- Klop de aquafaba met een handmixer tot zachte pieken.
- Roer in drie delen de opgeklopte aquafaba door het kokosmengsel.
- Lepel hoopjes van het kokosbeslag op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat.
- Je kunt hier ongeveer 8 kokosmakronen uit halen.
- Bak circa 15 minuten.
- Keer daarna de kokosmakronen om en bak nogmaals circa 10-15 minuten. Laat de kokosmakronen goed afkoelen.
Tips
- Omdat er geen suiker in zit, is deze kokosmakroon niet zo zoet. Wil je het iets zoeter hebben, voeg dan kleingesneden stukjes ananas toe aan het beslag.
- Wil je extra smaak en maakt het niet uit of het veganistisch en suikervrij is? Smelt dan wat chocolade au-bain-marie en lepel wat van de gesmolten chocolade over de afgekoelde kokosmakronen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.