E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Vegan, lactose- gluten & suikervrije kokosmakronen

Mmm... tropische, veganistische kokosmakronen. Licht en makkelijk te maken. Voor de echte kokosliefhebber!

Koekjes
(178) reviews

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 banaan
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • een paar druppels vanillearoma

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prak de banaan met een vork of pureer met een staafmixer tot gladde massa.
  • Voeg de kokos en vanillearoma toe en meng goed tot een geheel.
  • Giet de kikkererwten af en vang het vocht uit de pot of blik op.
  • Het kikkererwtenvocht heet aquafaba en dit wordt in het recept gebruikt als vervanging voor eiwit.
  • Klop de aquafaba met een handmixer tot zachte pieken.
  • Roer in drie delen de opgeklopte aquafaba door het kokosmengsel.
  • Lepel hoopjes van het kokosbeslag op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat.
  • Je kunt hier ongeveer 8 kokosmakronen uit halen.
  • Bak circa 15 minuten.
  • Keer daarna de kokosmakronen om en bak nogmaals circa 10-15 minuten. Laat de kokosmakronen goed afkoelen.

Tips

  • Omdat er geen suiker in zit, is deze kokosmakroon niet zo zoet. Wil je het iets zoeter hebben, voeg dan kleingesneden stukjes ananas toe aan het beslag.
  • Wil je extra smaak en maakt het niet uit of het veganistisch en suikervrij is? Smelt dan wat chocolade au-bain-marie en lepel wat van de gesmolten chocolade over de afgekoelde kokosmakronen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.