E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Verschrikkelijke Ikke verjaardagstaart

Sarena

Recept van
Sarena

Taart
(14) reviews

Ingrediënten

Regenboogbiscuit

  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel citroenextract
  • 90 gram bloem
  • 90 gram aardappelzetmeel
  • kleurstof

Chocoladecake en cupcake

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 9 eiwitten
  • 300 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel sinaasappelextract
  • 100 gram bloem
  • 100 gram aardappelzetmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snuf zout

Witte chocoladecrème

  • 50 milliliter gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 200 milliliter melk
  • 200 milliliter witte chocolade
  • 250 gram boter

Pure chocoladeganache

  • 400 milliliter slagroom
  • 400 gram pure chocolade

Samenstellen

  • 1000 gram rolfondant met vanillesmaak
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet vijf bakvormpjes van 11 centimeter in.
  • Vet een halve bolvormige bakvorm van 11 centimeter in.
  • Vet een vierkante bakvorm met een diameter van 24 centimeter in.
  • Zet een cupcakevorm klaar.
  • Zet zes kommetjes klaar.
  • Leg kleurstoffen klaar in de kleuren paars, blauw, groen, geel, oranje, rood, zwart en bruin.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.

Regenboogbiscuit

  • Klop eieren met suiker, vanillesuiker en citroenextract in een keukenmachine luchtig.
  • Zeef bloem, zetmeel en zout boven een beslagkom, meng met een vork door elkaar en spatel door het eimengsel tot een egaal beslag.
  • Schep in ieder kommetjes 100 gram beslag. Breng alle zes de beslagjes op kleur met de kleurstoffen.
  • Doe het rode beslag in de bolvormige bakvorm.
  • Verdeel de rest van het beslag over de vijf kleine bakvormen.
  • Bak de cakes in 30 tot 40 minuten af in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 170˚C.

Chocoladecake en cupcake

  • Smelt chocolade au bain-marie.
  • Voeg boter toe en laat smelten. Roer goed door met een spatel tot een egale saus.
  • Klop eiwitten samen met suiker luchtig. Voeg vanille- en sinaasappelextract toe en klop goed door.
  • Zeef bloem, zetmeel, gist en zout boven een beslagkom. Meng goed met een vork. Voeg toe aan eimengsel en klop 5 minuten tot een egaal beslag.
  • Spatel chocoladeboter rustig door het beslag.
  • Vul de cupcakevorm en de vierkante bakvorm met het chocoladebeslag.
  • Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Houdt de cupcake in de gaten, deze is na circa 20 minuten klaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Witte chocoladecrème

  • Schenk gecondenseerde melk in een beslagkom.
  • Zeef het zetmeel boven de beslagkom en roer door de gecondenseerde melk.
  • Warm melk op in een pannetje op laag vuur.
  • Giet bij de gecondenseerde melk en roer goed door.
  • Schenk het mengsel terug in de pan en brengen aan de kook tot het ingedikt is.
  • Voeg witte chocolade toe en laat smelten. Roer goed door tot een egale room. Laat afkoelen in de koelkast.
  • Klop boter luchtig in een keukenmachine. Voeg witte chocoladeroom toe en klop tot een egale botercrème. Doe in een spuitzak.

Pure chocoladeganache

  • Doe slagroom in een pan met dikke bodem en breng op laag vuur tot het kookpunt.
  • Breek chocolade in stukken in een beslagkom.
  • Giet warme slagroom bij de chocolade. Laat de chocolade smelten. Roer goed door en laat koud worden in de koeling.
  • Klop de koude ganache op met een mixer en doe in een spuitzak.

Samenstellen

  • Snijd de gekleurde cakes op gelijke hoogte.
  • Leg een cake klaar op de werkbank. Bedek de cake met een laagje witte chocoladecrème en leg de volgende cake erop. Herhaal met alle platte cakes.
  • Plaats als laatste de bolvormige cake op de taart.
  • Smeer de volledige cake in met een laagje witte chocoladecrème, maar houdt een beetje botercrème over voor de cupcake. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.
  • Doe overige botercrème in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit een toefje op de cupcake.
  • Verdeel fondant in twee grote en drie kleine delen. Breng een groot stuk fondant op kleur met geel, en het andere grote deel met blauwe kleurstof.
  • Kleur een klein stukje fondant met groene kleurstof en houdt een klein stukje wit voor het oog. Maakt de rest van de fondant zwart.
  • Versier de cake tot een minion met de gekleurde fondant.
  • Snijd de randen van de chocoladecake recht.
  • Snijd vervolgens de hele cake, horizontaal, doormidden.
  • Smeer een laag chocoladeganache op een van de twee cakes en leg de andere cake erop.
  • Smeer de hele taart af met ganache en laat opstijven in de koelkast.
  • Meng poedersuiker en eiwit goed door elkaar tot een icing.
  • Leg de chocoladebodem op een serveerschaal.
  • Plaats de monion en cupcake op de chocoladecake.
  • Decoreer met de royal icing.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.