Bakbenodigdheden
- Chopper
- Vijzel
- Marmeren plaat
- Spatels
- Bonbonvorm
Bramenvulling
- Doe alle ingrediënten samen in een pan.
- Breng aan de kook en laat 3 minuten koken.
- Doe in spuitzak en laat afkoelen in koelkast.
Perzische Marsepein
- Stamp de mastiekgom fijn in een vijzel.
- Meng de amandelmeel en poedersuiker in de chopper.
- Voeg de mastiekgom en kardemom toe.
- Voeg, terwijl de chopper draait, rustig het rozenwater toe.
- Mix tot het mengsel samenkomt.
Chocolade
- Tempereer de chocolade.
- Smelt daarvoor de chocolade au bain-marie tot 45-50 graden.
- Koel ⅔ af op de marmeren plaat tot 27 graden.
- Voeg de chocolade weer samen en verwerk op 31-32 graden.
- Doe wat eetbare glitters in de bonbonvormpjes.
- Giet de chocolade in de vormpjes.
- Tik een paar keer tegen de vorm om luchtbelletjes te verwijderen.
- Keer de vorm ondersteboven en laat de overtollige chocolade er uit lopen. Tik tegen de zijkant van de vorm.
- Schraap de vorm schoon en laat ondersteboven op bakpapier uitharden.
Opbouw
- Vul de vormpjes met een toefje bramenpuree en bolletje marsepein.
- Tempereer weer wat chocolade.
- Verdeel een laagje over de vulling en strijk glad af.
- Laat hard worden in de koelkast.
- Maak schoon met de schraper en keer de vorm om, om de bonbons te lossen.
- Verpak de bonbons per 2 stuks in een leuke geschenkverpakking.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.