Bakgereedschap
- Bakplaat
- Deegroller
- Deegsnijder/Pizzasnijder
- Keukenmachine met toebehoren
- Kwastje
Voorbereiding
- Zet de oven aan op de rijsstand.
- Verwarm de oven na het rijzen van de broodjes tot 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Gistdeeg
- Verwarm de melk tot deze lauwwarm is.
- Los de gist op in de melk en verwarm tot 37 graden.
- Voeg de overige ingrediënten toe en kneed in 10 minuten met de deeghaak tot een soepel deeg.
- Bol het deeg op.
- Dek af met folie en laat 30 minuten rijzen in de rijsstand van de oven.
- Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en rol uit tot plakken van 30 x 40 centimeter.
Vijgen-walnoten compote
- Snijd de vijgen in kleine blokjes.
- Versnipper de rode ui.
- Fruit de rode ui in de olijfolie en blus af met balsamicoazijn en citroensap.
- Hak de munt fijn.
- Voeg de vijgen, munt en suiker toe.
- Laat 10 minuten doorkoken.
- Laat afkoelen.
- Hak de walnoten fijn en rooster ze in een koekenpan.
- Roer de fijngehakte walnoten door de compote.
- Breng op smaak met peper en zout.
Geitenkaas-honing glazuur
- Meng alle ingrediënten en verwarm op laag vuur.
- Roer het mengsel door tot een papje.
Opbouw
- Bestrijk een laag deeg met de vijgen-walnoten compote.
- Leg hier een laag deeg bovenop en bestrijk ook deze met de compote.
- Sluit af met de derde deeglaag.
- Snijd rechthoeken uit van 10 x 6 centimeter.
- Maak een snee van 6 centimeter over de lengte in het midden van de broodjes.
- Pak het onderste uiteinde van het deeg vast en haal het onderlangs door de snee, zodat er een draaiing in het broodje ontstaat.
- Klop het ei los met wat zout.
- Besmeer de broodjes dun met ei en laat ze 30 minuten rijzen op de rijsstand van de oven.
- Rooster de walnoten.
- Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat?
- Bak de broodjes in ongeveer 12 minuten af op 220 graden.
- Bestrijk de broodjes direct met de geitenkaas-honingglazuur als ze uit de oven komen.
- Decoreer de broodjes met de walnoten, vijgen partjes en wat blaadjes munt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.