Naast de vijgen proef je ook een vleugje kaneel en citroen in deze vijgentaart met botercrème. Een smaakcombinatie die je absoluut niet wilt missen!
Bakbenodigdheden
- 4 ronde springvormen
- Staafmixer
- Draaiplateau
- Kommen
- Zeef
- Steelpan
- Satéprikker
- Rooster
- Staande mixer met toebehoren
Voorbereiding van de vijgentaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
Biscuit
- Meng de eieren, merg van de vanillestokjes en kristalsuiker in een kom tot een schuimig geheel.
- Zeef de bloem, maïzena, zout en amandelpoeder boven een kom.
- Meng het bloemmengsel voorzichtig met het eimengsel.
- Verwarm de boter in een steelpan.
- Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag.
- Hak de walnoten grof en voeg ze toe aan het beslag.
- Verdeel het beslag over 4 beklede springvormen.
- Bak de biscuits gaar in 20 minuten.
- Haal de biscuits uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Vijgen-kaneel cremeux
- Pureer de vijgen met een staafmixer.
- Meng de eidooiers en de kristalsuiker in een kom tot een romig geheel.
- Verwarm de vijgenpuree, slagroom, citroensap en kaneel in een steelpan tot het bijna kookt.
- Giet voorzichtig een beetje van het hete vijgenmengsel over de eidooiers en blijf goed roeren.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en verwarm wederom.
- Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg deze toe aan het mengsel.
- Laat de cremeux afkoelen tot kamertemperatuur en zet het in de koelkast.
Vanille-kaneelbotercrème
- Verwarm de kristalsuiker en het water in een steelpan tot 120 graden.
- Klop de eiwitten in een kom tot zachte pieken.
- Giet de suikersiroop voorzichtig bij de opgeklopte eiwitten, als het een temperatuur heeft van 120 graden.
- Klop het mengsel tot het iets is afgekoeld.
- Voeg de boter toe en meng dit goed door.
- Voeg het merg van de vanillestokjes en kaneel toe aan de botercrème en meng dit tot een glad geheel.
- Doe de botercrème in een spuitzak.
Opbouw van de vijgentaart
- Spuit een dun randje botercrème langs de rand van de cake en leg in het midden een laagje cremeux.
- Herhaal dit voor alle cakelagen en eindig met een laag biscuit.
- Spuit op de buitenkant van de cake een mandpatroon met botercrème.
- Spuit boven op de taart toefjes met botercrème.
- Verdeel een klein beetje cremeux over de bovenkant van de vijgentaart.
- Decoreer de taart met appels, peren, vijgen, blauwe bessen en kaneelstokjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.