E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wafels van suikerbrooddeeg

Robèrt maakt heerlijke zoete verwenwafels van een suikerbrooddeeg. Hij gebruikt hiervoor mooie, grote korrels parelsuiker.

Brood
(4) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 250 gram bloem
  • 3 eieren
  • 5 gram zout
  • 25 gram basterdsuiker
  • 10 gram gist
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram parelsuiker p4

Bereidingswijze

Bakbenodigheden

  • Plastic folie
  • Wafelijzer

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, eieren, zout, basterdsuiker en gist tot ¾ van het gewenste resultaat. Als je machinaal mengt: eerst 3 minuten langzaam en dan 8-10 minuten op volle snelheid.
  • Voeg de boter toe en kneed het deeg af; het is goed als je het zo dun kunt uitrekken dat je erdoorheen kunt kijken.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.
  • Doe het deeg in de mengkom van de keukenmachine en kneed met de deeghaak rustig de parelsuiker erdoorheen.
  • Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 150 gram (afhankelijk van de grootte van je wafelijzer).
  • Kneed het deeg in een bolvorm en laat 15 minuten rusten.
  • Geef het deeg nogmaals een bolvorm en laat 60 minuten narijzen.
  • Vet het wafelijzer in en bak de deegstukken 1 voor 1 tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Lekker met vanillesaus.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.