Bakbenodigheden
- Plastic folie
- Wafelijzer
Bereidingswijze
- Meng de bloem, eieren, zout, basterdsuiker en gist tot ¾ van het gewenste resultaat. Als je machinaal mengt: eerst 3 minuten langzaam en dan 8-10 minuten op volle snelheid.
- Voeg de boter toe en kneed het deeg af; het is goed als je het zo dun kunt uitrekken dat je erdoorheen kunt kijken.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.
- Doe het deeg in de mengkom van de keukenmachine en kneed met de deeghaak rustig de parelsuiker erdoorheen.
- Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 150 gram (afhankelijk van de grootte van je wafelijzer).
- Kneed het deeg in een bolvorm en laat 15 minuten rusten.
- Geef het deeg nogmaals een bolvorm en laat 60 minuten narijzen.
- Vet het wafelijzer in en bak de deegstukken 1 voor 1 tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Lekker met vanillesaus.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.