Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Trechter
- 2 schenkkannen
- Steelpan
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pudding
- Hak de walnoten fijn. Hak dadels in kleine stukjes en voeg deze samen met 400 milliliter water en 2 theelepels baksoda aan een pan toe.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
- Voeg boter met lichte basterdsuiker aan een mengkom toe en klop romig, voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Zeef in een andere kom bloem, bakpoeder, gemberpoeder en zout.
- Voeg de helft van de gezeefde ingrediënten en de helft van het dadelmengsel bij het eiermengsel. Roer goed door en voeg de rest van de mengsel en de walnoten toe.
- Vet de tulbandvorm goed in met het restje boter en volg met een beetje bloem.
- Verdeel het mengsel over de vorm en plaats in het midden van de voorverwarmde oven.
- Draai de temperatuur terug naar 175 graden en bak de pudding in circa 45 minuten gaar.
Donkere saus
- Voeg alle ingrediënten aan een pan toe, breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
- Laat de saus iets afkoelen en schenk in een schenkkan.
Vanillesaus
- Verhit in een steelpan slagroom. Schraap vanillemerg uit het stokje, voeg zowel merg als stokje aan de slagroom toe en breng aan de kook.
- Meng ondertussen eierdooiers, suiker en maïzena tot een lichtkleurig papje.
- Giet voorzichtig de hete room op het eierdooiermengsel en giet het mengel terug in de pan. Laat het tegen de kook aankomen en haal de pan van het vuur.
Afwerken/decoratie
- Stort de cake op een schaal en giet de donkere saus erover. Serveer de ‘What the fudge’ met de vanillesaus.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.