Bakgereedschap
- Rek
- Springvorm(en) van ø 18 centimeter (6x)
- Deegkleedje
- Deegkrabber groot
- Taartdrum van ø 23 centimeter
- Frituurpan (met zonnebloemolie)
- Keukenmachine met toebehoren
- Gasbrander
- Kwast
- Rasp
- Spuitmondje rond ø 2 centimeter
- Spuitzakken
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet de springvorm(en) van ø 18 centimeter in en bekleed ze met bakpapier.
- Verhit de frituurpan met zonnebloemolie op 175 graden.
Cake
- Klop de boter, suiker, vanille-extract en zout romig.
- Voeg de eieren een voor een toe.
- Meng in een andere kom de bloem, maïzena en bakpoeder.
- Roer om en om de droge ingrediënten en de karnemelk in delen door het botermengsel.
- Verdeel het beslag in 6 delen. Ongeveer 450 gram per deel.
- Stort elk deel in een springvorm.
- Bak de cakes in 30-35 minuten gaar.
Kersenvulling
- Giet de kersen af en vang het sap op.
- Maak een papje van de suiker, maizena, citroensap en 1 eetlepel kersensap.
- Breng de kersen met de overige 150 milliliter sap aan de kook op laag vuur.
- Voeg het papje toe als het kersen-mengsel kookt.
- Laat 10 minuutjes doorkoken.
- Laat afkoelen voor gebruik.
Blauwe bessenvulling
- Verwarm al roerend de blauwe bessen met de suiker, citroensap en 1 eetlepel water.
- Laat 15 minuten pruttelen tot de bessen zijn geknapt.
- Meng de maïzena met 1 eetlepel water en giet dit papje bij de blauwe bessen.
- Breng het geheel nog kort aan de kook.
- Laat afkoelen voor gebruik.
appelvulling
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Zorg dat je ongeveer 210 gram appel overhoudt.
- Verwarm de appels met een bodempje water tot ze zacht zijn.
- Laat de appels uitlekken en vang het vocht op.
- Bind het vocht met de maïzena, suiker en kaneel.
- Voeg het gebonden vocht samen met de rozijnen toe aan de appels.
- Roer ook de amaretto erdoor.
- Laat afkoelen voor gebruik.
Abrikozenvulling
- Ontpit de abrikozen en snijd ze in stukjes.
- Verwarm de abrikozen met een bodempje water.
- Laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe.
- Roer de citroensap erdoor.
- Voeg de geleisuiker toe, breng aan de kook en roer goed door.
- Laat 4 minuten doorkoken.
- Laat afkoelen voor gebruik.
Nonnevotten
- Roer het gist door de lauwwarme melk.
- Meng de tarwebloem, boter, 6 gram suiker, zout en het losgeklopte ei.
- Voeg ook de melk en gist toe.
- Kneed tot een soepel deeg.
- Bol het deeg op en laat het afgedekt 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Verdeel je deeg in 10 delen en bol elk deegje op.
- Dek af en laat nog eens 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Roer in een apart bakje de overige suiker door de kaneel.
- Bak de deegbolletjes 3-4 minuten per kant in de voorverwarmde frituurpan.
- Haal de warme nonnevotten door de kaneelsuiker.
Swiss meringue botercreme
- Klop de eiwitten met een snuf zout au bain-marie luchtig.
- Voeg de suiker toe als het eiwit een beetje begint te schuimen.
- Verwarm het eiwit tot ongeveer 60 graden.
- Zorg dat de suiker volledig is opgelost. Check eventueel tussen duim en wijsvinger.
- Haal het mengsel van de warmtebron en mix tot stevige pieken op kamertemperatuur.
- Voeg de roomboter in delen toe en mix tot een stevig geheel.
- Voeg het vanille-extract toe en klop nog even door.
Drip
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje.
- Haal de pan van het vuur als het begint te koken.
- Voeg de stukjes chocolade toe.
- Voeg de oranje kleurstof toe.
Opbouwen
- Spuit een dijkje botercrème op de rand van de eerste plak cake.
- Vul het midden met een vulling naar keuze.
- Herhaal dit tot alle vullingen zijn gebruikt.
- Strijk de taart af met de botercrème (maak eventueel witter met de witte kleurstof).
- Laat dit opstijven in de koeling.
- Maak ondertussen blauwe en rode botercrème van de overgebleven crème.
- Veeg wat gekleurde botercrème langs de taart voor vlekken.
- Doe de chocolade drip in een spuitzak en knip een hele kleine opening.
- Ga langs de rand van de taart en laat steeds een druppel vallen.
- Leg de nonnevotten bovenop de taart.
- Decoreer met sprinkles.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.