E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Winston vlechtbrood

Brood
(32) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 275 milliliter volle melk
  • 30 gram margarine
  • 30 gram roomboter
  • 20 gram verse gist
  • eieren voor afstrijken

Bereidingswijze

Deeg

  • Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en bol op.
  • Laat de deegballetjes ongeveer 10 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • Rol de deegballetjes vervolgens in zes lange strengels en leg ze naast elkaar op de werkbank.
  • Vlecht tot een Winston:
  • Leg drie strengels naast elkaar in noord-zuid richting.
  • Leg hierop in het midden drie strengels naast elkaar in west-oost richting.
  • Nummer de de deegstrengels als volgt: noord is 1, oost is 4, zuid is 2 en west is 3.
  • Leg 1 linksom over 3.
  • Leg 4 rechtsom onder 2 door en over 1 heen. (3 en 4 wijzen nu naar links, 1 en 2 naar onder)
  • Leg 3 over 4 naar onderen.
  • Leg 2 naar links onder 1 door en over 3.
  • Leg 4 naar onder over 2.
  • Knijp de losse uiteinden van de strengels samen met je vingers en “verstop” ze onder het brood.
  • Bol je gevlochten brood iets op en draai het daarbij iets rond. Het brood krijgt nu een mooie ronde vorm en komt iets omhoog.
  • Strijk de gevlochten bol af met een geklutst ei. Zet het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 210°C.
  • Bak in ongeveer 25 minuten mooi bruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.