E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zoete aardappel chocolade “botercrème”

Normale botercrèmes bevatten veel suiker en vet. Deze zoete aardappel crème is een super lekker en voedzaam alternatief. 

Taart
(115) reviews

Ingrediënten

Botercrème

  • 500 gram zoete aardappel
  • 250 gram pure chocolade
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Botercrème

  • Leg de zoete aardappels met schil en al op een stuk bakpapier in de oven.
  • Laat ze +/- 40 minuten garen tot ze zacht zijn.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Verwijder de schil van de zoete aardappel en mix tot een puree.
  • Giet al mixend de chocolade erbij, voeg het vanille-extract toe en klop door tot een mooie crème.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.