Voorbereiding
- Leg een slofvorm klaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg een spuitzak met geribbeld spuitmondje klaar.
Spijs
- Mix amandelen en suiker in een keukenmachine fijn.
- Doe 1 ei er bij en meng goed door. Blijft de spijs te droog? Voeg nog een eitje toe. Mix tot een mooie, dunne spijs. Voeg halverwege citroenrasp toe.
- Pak in in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
Deeg
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en kneed goed door elkaar tot een egaal deeg.
- Pak het in in plasticfolie en laat even rusten in de koelkast.
- Rol het deeg vervolgens uit en snijd met de slof-vorm een stuk er uit. Leg het deeg met de slof-vorm op de beklede bakplaat.
- Doe de spijs in een spuitzak en spuit een laag spijs op het deeg. Laat een rand vrij.
- Bak in 25 minuten gaar in de warme oven.
- Haal uit de oven en verwijder de vorm. Laat afkoelen.
Banketbakkersroom
- Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit.
- Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
- Verhit de overige melk, suiker, vanillemerg en –stokje in een pannetje op laag vuur.
- Schenk een klein beetje hete melk bij het custardmengsel. Klop goed door.
- Schenk dan alle melk er door, roer door en schenk alles terug in de pan.
- Laat op laag vuur even koken en indikken.
- Schenk op een schaal en laat afkoelen.
- Klop de slagroom op.
- Meet 200 milliliter af van de banketbakkersroom. Doe in een spuitzak.
- Vouw 400 milliliter banketbakkersroom door de opgeklopte slagroom voor Zwitserse room.
Samenstellen
- Leg de koude bodem op een werkbank.
- Spuit een laag banketbakkersroom op de slof.
- Maak het fruit schoon.
- Laat pure chocolade tempereren.
- Smeer chocoladevegen op een schoon bakpapiertje. Laat opstijven.
- Warm de abrikozenjam op. Leng aan met een scheutje water.
- Haal het fruit door de abrikozenjam en leg op de banketbakkersroom.
- Decoreer met chocoladevegen en toefjes Zwitserse room.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.