E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zwart witte maanzaadtaart

Eet de hele taart niet in je eentje op, want de kans dat je een beetje licht in je hoofd wordt van al die maanzaadjes is aanwezig. Een heerlijke taart met een glazuur van Italiaanse meringue!

Maroeska

Recept van
Maroeska

Taart
(14) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 150 gram poedersuiker
  • 150 gram boter
  • 5 eieren
  • 2 citroenen (rasp)
  • 10 bittere amandelen
  • 150 gram maanzaad

Vulling

  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 3 eiwitten
  • 1 theelepel vanillesuiker

Glazuur

  • 400 gram witte basterdsuiker
  • 5 eiwitten
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • snufje zout

Meringue

  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 3 eiwitten

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Handmixer
  • Foodprocessor
  • Koffiemolen
  • Springvorm 25 centimeter
  • Bakpapier
  • Spuitzak
  • Spuitmondje
  • Mengkom
  • Spatel

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

Deeg

  • Maal de maanzaadjes in kleine porties fijn in een koffiemolen en maal de amandelen in de foodprocessor fijn.
  • Verhit een pan met boter en laat smelten, maar laat de boter niet te heet worden.
  • Breek en scheid de eieren.
  • Klop de dooiers in een kom los en mix de eiwitten in een mengkom tot stijve pieken.
  • Voeg de gemalen maanzaad aan de eiwitten toe, volg met citroenrasp, boter, gemalen amandelen en eierdooiers en spatel voorzichtig door elkaar.
  • Vet de springvorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart 55 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Vulling

  • Verhit in een pan suiker met 100 milliliter water tot 115 graden en laat goed oplossen.
  • Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot stijve pieken en giet langzaam de siroop in een dun straaltje erbij.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje de boter toe en mix tot een gladde crème.

Glazuur

  • Meng alle ingrediënten in een kom en roer tot een mooi glazuur.

Meringue

  • Klop in een mengkom eiwitten en suiker tot 40 graden au bain-marie.
  • Haal de kom van de hete pan klop de eiwitten tot 20 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schep de meringue in een spuitzak met kartelmondje en spuit hoge pieken op de bakplaat.
  • Plaats de meringue 1 uur in de voorverwarmde oven en draai de temperatuur naar 110 graden.

Afwerken/decoratie

  • Plaats een laag biscuit op het taartkarton.
  • Volg met een laag van de vulling en dek af met een laag biscuit.
  • Werk de taart af met het glazuur en decoreer met de meringue.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.