Bakgereedschap
- Bakplaat
- Bakpapier
- Siliconen bakmat (2x)
- Touw
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Nougatine
- Rooster de amandelen 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm de suiker en glucose tot een karamel van rond de 170 graden.
- Voeg de warme amandelen toe en roer goed door.
- Kook nog even om de nougatine te kleuren.
- Giet de nougatine op een siliconen bakmat.
- Plaats er nog een bakmat bovenop en rol het met een deegroller tot een plak nougatine.
- Als de nougatine te hard wordt, kun je hem tussendoor weer soepel maken door hem even in de oven van 150 graden te leggen.
Opbouw
- Maak 2 halve bollen door de nougatine over een grote kom te plaatsen en snijd de randen bij.
- Snijd uit de overgebleven nougatine een strip van 20 x 4 centimeter.
- Vouw deze om de 5 centimeter, zodat je er een rechthoek van kunt maken voor het bakje.
- Verwarm de isomalt.
- Plak de halve bollen met isomalt aan elkaar.
- Plak ook de strip in een rechthoekje aan elkaar.
- Knip stukken touw van voldoende lengte om deze aan een uiteinde samen te knopen.
- Drapeer de touwen evenredig over de bol en knoop deze onderaan weer dicht, zodat de bol hiertussen opgesloten zit.
- Gebruik isomalt om de uiteinden van de touwen te bevestigen aan het ‘mandje’.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.